Så bygger man ett hälsosamt kristet förhållande

Som kristen kan det vara svårt att förstå vad som utmärker ett hälsosamt och kristet förhållande. Vi matas dagligen med filmer, tv-program och magasin som delar med sig av relationstips, men aldrig riktigt några vi kan leva oss in i. 

Som kristen finns det en del lovord man skall följa, men med hjälp av bibeln och Gud behöver inte detta vara alls svårt. Nedan följer några ingredienser som du måste lägga till i ditt recept för en hälsosam och vacker, kristen relation. 

Prioritera alltid gud först 

För de förhållanden som består av icke-kristna partners är det svårt att förstå hur vi kristna tänker när vi säger att Gud alltid ska prioriteras först. Även här matas vi ständigt med att ens partner är den som du ska tillbe och alltid finnas där för. Men faktum är att Gud är den som kommer att leda oss genom relationer för att ge honom ära. Således är det viktigt att både du och din partner förstår att gud alltid är den som vi älskar över alla – inklusive vänner, familj OCH romantiska förhållanden. 

Dela er tro tillsammans 

Ett sätt att bygga upp ett hälsosamt kristet förhållande på är att dela er tro tillsammans. Gud vill att ditt förhållande ska ha fokus på honom, och genom att be tillsammans och gå på bibelstudier eller liknande ihop kommer ni komma närmre honom tillsammans. Att umgås med Gud kommer att möjliggöra det för dig att ha djupa samtal med din partner. Då har du ännu en person att dela med dig av allt med. Ni kommer att bli bättre på att prata om tankar, känslor och rädslor. 

Glöm inte att kristna par också möter motgångar 

Bara för att ni är ett kristet par betyder det inte att ni kommer möta motgångar. Precis som icke-kristna par kommer ni ha era tvister, men i sista änden kommer ni ha enklare för att lösa dem med hjälp av Gud. Men ni måste fortfarande arbeta på andra sätt för att få ert förhållande till att fungera. Om ni bägge jobbar mycket måste ni försöka lösa hushållssysslorna, som att beställa matkassar för att underlätta matlagningen eller hemhjälp för städning. Att be om hjälp från någon annan än Gud är också okej ibland. 

Var ärliga mot varandra 

Att vara ärlig är viktigt oavsett om det handlar om vänskap eller romantiska relationer. Att vara ärlig mot varandra är en trappstege till ett långvarigt och hälsosamt förhållande, där varje steg symboliserar att man växer som par. Att vara ärlig i ett förhållande handlar dock om mer än bara att inte ljuga för varandra. Det betyder att man måste vara öppen och våga visa vem man är, till och med ens förflutna. Gud har skapat dig perfekt trots dina svagheter och detta är viktigt att erkänna i ett hälsosamt förhållande. 

Ni står vid varandras sida – i vått och torrt 

Att förbli vid varandras sida genom vått och torrt är oundvikligt för ett hälsosamt kristet förhållande. Ni måste finnas där för varandra när ni har det tufft – men glöm inte att Gud också finns där. Gud finns där att be till när man är lycklig så väl som glad, men några gånger kan det vara skönt att ha en mänsklig hand att hålla om. Har du inte redan någon vid din sida kan du förhoppningsvis hitta ditt livs kärlek här. Har du redan en kristen partner ber vi dig hålla hårt om han eller henne och lova att ni kommer att förbli tillsammans tills döden skiljer er åt, sida vid sida och under Gud.