3 tips för att förstärka relationer

Relationer är en av de viktigaste sakerna vi har i livet, så det är helt klart värt att ta sig tid att lära dig vad du kan göra för att förstärka dessa speciella, viktiga kopplingar som vi har till människor i våra liv. I den här artikeln ska vi tala om 3 viktiga saker du kan göra för att stärka relationerna som du har i ditt liv och dra vänner närmare dig. Låt oss dyka in.

Lägg undan distraktioner när du har en konversation

Läser du morgontidningen när din sambo försöker prata med dig på morgonen? Tar du upp mobilen då och då när ett ämne känns lite tråkigt? Detta är väldigt destruktivt för dina relationer. För att verkligen bli närmare någon ska du lyssna, men hela ditt hjärta, när hon eller han pratar. Samma sak gäller såklart när du pratar–han eller hon måste lyssna. Lägg undan distraktioner när du har en konversation. Du kan alltid kolla upp enheterna lite snabbt senare på https://www.dagens.se, du behöver inte läsa en tidning under frukost.

Var ärlig

Om man inte faktiskt visar andra vem man är kan man inte få en verklig koppling. Och är man inte ärlig visar man inte andra vem man är. Därför är det så viktigt att du är helt ärlig med andra, även när det gör dig något obekväm eller får dig att känna dig dum. Ljug inte, inför det kommer att försämra kvaliteten av eran relation. Och det är inte värt det! Relationer är värd mer än en stund som känns lite pinsam eller obehaglig.

Lär dig skillnaden mellan kritik och förolämpningar

Det här gäller både för när du kritiserar någon annan och någon annan kritiserar dig. Konstruktiv kritik är viktig i en relation, än att vara elak gör inget bra. Se till att kritik du ger faktiskt användbar och inte bara påverkar någons svagheter utan att göra något gott. Lär dig också att ta emot äkta, välmenande kritik på ett bra sätt. Kritik från nära och kära kan hjälpa oss att bli den bästa versionen av oss själva om vi faktiskt lyssnar.