Hur investerar jag i aktier?

Vart vänder man sig för att köpa aktier och vad är viktigt att tänka på innan en aktie köps? Vi ska besvara dessa frågor längre ned, så om du vill bli en expert på aktieinvestering är det bara att läsa vidare. Hos Aktieskola finns det också mer fakta kring aktier som kanske intresserar dig, så ta tjuren vid hornen och läs mer hos just Aktieskola.

Nätmäklare och storbanksapplikationer

Köp och försäljning av aktier är inte möjligt utan en handelsplattform, och dessa kommer i form av nätmäklare. Du har tillgång till dessa antingen via din dator eller så kan du ladda ner särskilda aktie appar för att sköta dina aktieinvesteringar därifrån. Applikationerna förser dig inte bara med information kring hur det går för de olika aktierna, utan du kan också både sälja och köpa aktier med bara några knapptryck.

Trots att nätmäklare är ett ypperligt val enligt Aktieskola finns det även applikationer som ägs av storbankerna. Likt så många andra svenskar använder du sannolikt en av storbankerna för att hålla koll på din ekonomi, och om detta är fallet kan du ladda ner den bankens applikation i mobilen för att börja köpa eller sälja aktier. Huruvida du dras mer till nätmäklare eller storbankens app är en smaksak, så välj det alternativet som tilltalar dig.

En eller flera aktier?

Visst finns det många populära aktier som verkar lovande, så är det en smart idé att investera alla pengarna i en specifik aktie? Så är inte alltid fallet. Det kan bli riskabelt att ha alla dina pengar på en och samma plats, så för att se till så att dina investeringsval inte är lika riskfyllda kan du istället ta en titt på ett större antal aktier inom olika sektorer.

Sprid ut pengarna mellan sisådär 12 eller 15 aktier som ser lovande ut, och dessa bolag bör befinna sig inom olika branscher. På så vis behåller du de flesta av dina pengar även om det skulle börja gå dåligt för just en bransch. Tillämpa dessa råd så kommer du snart att märka av en positiv skillnad.