Vikten av att prioritera sina nära förhållanden

Människor är sociala djur och det är även därför våra kroppar och hjärnor är skapta av gud på ett sätt som hjälper oss att binda oss till andra. Under vår tid här på jorden skapar vi inte bara band med våra familjemedlemmar, men även med våra vänner och den partnern vi förväntas att leva resten av livet med.  

Att prioritera sina nära och kära är en viktig del av livet vi lever här på jorden. Men varför är det så viktigt, förutom det faktum att vi inte då vandrar ensamma? 

De bidrar till vårt välmående 

En av de främsta anledningarna till varför det är så viktigt med nära förhållanden som det är, är att vänner och familj bidrar till vårt välmående. Förutom att vända oss till Gud när vi är ledsna, besvikna eller arga är det skönt att ha någon på jorden att luta sig mot under tuffa tider. Här är det viktigt att ha en förälder, ett syskon eller en bästa vän att kunna prata med. Det spelar egentligen ingen roll om man förlorat en närstående eller blivit lämnad av sin partner – oavsett situation behöver vi någon som lyssnar på oss när vi är nere och inte vill annat än att ha en person att prata med. 

De kan hjälpa oss nå våra mål 

Förutom en vän att luta sig på under tuffa tider kan de nära relationer vi har under våra liv på jorden hjälpa oss att nå våra mål. Människor är som sagt sociala djur och vi behöver någon som ger oss en extra push på vägen för att vi ska komma dit vi vill. Det kan handla om en förälder som motiverar en till att ansöka till en universitetsutbildning, eller en kompis som motiverar en att skicka iväg ett CV till det där yrket vi så länge drömt om att ha. 

Vi har någon att dela glädjen med 

Vänner och familj finns inte bara där när man behöver en extra push eller en axel att gråta ut på. Nära relationer är också oerhört viktigt eftersom vi då har någon att dela den glädje vi upplever med. Det kan vara så mycket som att spela våra favoritspel på casinotriumf.se tillsammans med någon, eller någon som finns där när man klarar sin första tenta eller får det där drömjobbet man så länge suktat efter.