Så här gör du för att skicka paket till Norge – snabbt och billigt

Det skickas många paket mellan Sverige och Norge. En anledning kan vara att de delar stora delar av sin kultur med oss, det handlar om värderingar och religion. En annan faktor kan vara att de gränsar till oss i väster och att många svenskar har flyttat till landet. Många av de som skickar brev till landet vet inte att de skulle kunna komma undan billigare och att det skulle kunna komma fram snabbare. 

Norge är vår västra granne och ett av de länder som vi ligger närmast kulturellt. Ända sedan vikingatiden har vi utvecklats åt samma håll. Vi har samma religion, värderingar och våra språk är väldigt lika. Detta har inneburit att många svenskar flyttar till landet. Det är utomlands men känns som hemma. 

Att lönerna är betydligt högre i Norge spelar också in. Dessa olika anledningar innebär att svenskarna skickar många paket till landet i väst. Dock är det många som betalar onödigt höga priser och dessutom kommer paketen fram senare än vad de behöver. 

Jämför priser och spara en slant 

Det finns pengar att spara om man väljer rätt företag att sköta leveransen av ens paket. Genom att noga jämföra priserna så kan man välja det alternativ som är ekonomiskt mest hållbart. Skicka snabbt paket till Norge är också en prioritering. Titta därför extra noga på leverantörens uppskattade frakttider. 

Trots att Norge är ett land med många otillgängliga platser så kan de flesta företag skicka paket till hela Norge. Postväsendet i landet är utbyggt och oavsett om du skickar till Oslo, Stavanger eller Alta så kan du lita på att paketet når sin mottagare. Glöm inte att packa innehållet varsamt och med mycket emballage, ömtåliga saker kan gå i sönder på resan mot sin mottagare.