Inte enbart kyrkofönstren skänker värme och ljus

Vi vet alla att kyrkofönster har ett alldeles speciellt form av ljus och värme i sig. Dessa fönster är ofta gjorde för hand med stor omsorg som inte bara tar tid utan också energi och kärlek för att det verkligen ska bli så bra som det blir. Men hemma är det svårt att få den typen av fönster. De allra flesta av oss kan bara drömma om att ha en typen av magnifika fönster hemma.

Men även om vi inte kan ha stora underbara kyrkofönster i våra hem så är faktiskt fönsterna, vad de är för sort, hur stora de är och vilket ljus de släpper in otroligt viktigt för vårt mående. Många går till kyrkan för att finna ett lugnt ro och en gemenskap, detta är också någonting som är fint att ta med sig in i våra egna hem. Att byta ut fönster hemma är en förändring som kan skapa just mer ljus och värme i hemmet.

När man först hör det kanske det låter avskräckande eftersom det låter så dyrt och som ett så stort projekt. Men att byta fönster går faktiskt att göra utan att bli ruinerad. Genom exempelvis att gå via SparFönster så kan man spar penger och komma undan billigare än annars.

Varför byta fönster?

Men är det verkligen värt besväret att byta fönster hemma? Jag tror att alla som någon gång upplevt vad ett fantastiskt fönster, ljusinsläpp och känsla kan göra för ens mående i exempelvis ett kyrkorum skulle vara ja på den frågan. Vi tillbringar många timmar hemma och att få in yttervärlden genom fönster och ljus är minst lika viktigt som de saker vi omger oss med inne i vår bostad. I vår del av världen där det dessutom är mörkt så många månader om året blir det ännu mer betydelsefullt med rätt ljus, även hemma.