Duschpall – en bra försäkring mot fall

Varje år skadar sig tusentals svenskar då de faller i badrummet. Det är ett rum som ofta är trångt och det kan vara blött på golvet. Att råka snava eller halka går snabbt. När man väl faller så faller man hårt. Därför bör man överväga att köpa en duschpall. 

Tusentals svenskar faller då de är inne i sina badrum varje år. Vissa kommer undan med rena förskräckelse, andra blir rejält skadade. Anledningen till att det är ett så vanligt ställe att fall på är att det dels är trångt i många badrum men även att det lätt blir blött å golv och liknande.  

Det är även vanligt att man snavar på kanten till badrumsmattan. Många aktiviteter på badrummet kräver att man tar av sig sina glasögon, det är alltså trångt, blött och lätt att snava, dessutom ser man inte så mycket heller. Det är med andra ord riktigt farligt. 

Olika saker att göra 

Det finns lite olika saker att göra. Man kan skaffa gummimattor som fäster på golvet med sugproppar, dock är dessa ofta riktigt anskrämliga och de försvårar då man ska städa. Man kn sätta halktejp på golvet för att förhindra att man halkar. Men det hjälper ju inte om man har dålig balans. 

Duschpall är där emot en bra försäkring mot fallolyckor. Den möjliggör för dig att sitta framför handfatet då du borstar tänderna eller gör dig iordning. Men du kan även flytta den till duschen där du plötsligt kan sätta dig ner när du duschar. På så sätt minskas riken för fallolyckor rejält. 

En duschpall kan även ställas undan och inte vara i vägen om någon annan familjemedlem vill nyttja badrummet. På många sätt är det en av de viktigaste sittmöblerna man kan köpa. Man kan skada sig ordentligt om man faller i badrummet och det är ju klart inget någon vill råka ut för.